Unheilig – Gipfelstürmer

      No Comments on Unheilig – Gipfelstürmer

unheiliggipfelBernd Heinrich Graf ofwel Der Graf van Unheilig heeft met Gipfelstürmer zijn laatste album afgeleverd. Bij het maken van de opvolger van Lichter der Stadt (2012) en de verzamelaar Alles has seine Zeit: The Best of 1999-2014 concludeerde hij dat het goed was om op het spreekwoordelijke hoogtepunt te stoppen. Jammer voor de fans van de synth rock / georchestreerde power pop van deze Duitse artiest. Hij afficheert zich ook met een dark wave / gothic rock minnend publiek, terwijl zijn muziek evengoed door recensenten als schlagers worden afgedaan. Houd het eerst bij emotioneel geladen pop rock voor een breed publiek van stevige Duitse makelij.

Zoals ook op zijn eerdere platen veel thematische beeldspraak. De opener Der Berg roept al op om naar de top te klimmen. Aftellen in Hinunter bis auf Eins met moddervette rock. Als je wilt vliegen moet je aftellen en gaan!  Het ditto Die Weisheiten des Lebens is volgestopt is met gezegden. In hetzelfde rock regime zitten Wie in guten alten Zeiten en Echo. De titelsong van de verzamelaar vind je hier: Alles hat seine Zeit.

Dankbaar en nuchter afscheid staat centraal in de ook als single uitgebrachte meezinger Zeit zu gehen en Hand in Hand. Ook inhakers zijn Glück auf das Leben en Held für einen Tag  Rustpunten zijn er ook onderweg, zoals de pianoballads Zwischen Licht und Schatten, Mein Berg en Dem Himmel so nah. Steviger zijn Goldrausch en Wir sind die Gipfelstürmer. Bloed, zweet en tranen werkt de trein zich omhoog door de bergen hemelhoog. En daar de outro: Der Gipfel, waar de hoorn geblazen wordt. Tekstueel zijn het platgetreden paden, begrijpelijke teksten, ook voor mijn enkele jaren middelbare school Duits. Op de Deluxe editie vind je demoversies van 10 liedjes van het album als bonus.

Unheilig gaat de komende maanden met het nieuwe album op afscheidstournee door Duitsland. En reken maar dat hij zijn duizenden trekt in de concertzalen!

  • Gipfelstürmer
  • Is Eurovision a Song Contest? The Story of the Songwriters