Skillet – Vital Signs

      No Comments on Skillet – Vital Signs

skillet vital signs

Om bij hun eerste Europese tour als headliner deze herfst een tastbaar aandenken mee te geven aan fans, heeft Atlantic Records 14 oktober de Skillet verzamelaar Vital Signs uitgebracht. Het tiental nummers bevat een greep uit een decennium stevige rock, dat live, zoals vorig jaar op de EO Jongerendag en deze weken dus op ons continent lekker stampen is. Natuurlijk ontbreken succesnummers als Monster, Not Gonna Die, Sick Of It en Rise, de titeltrack van het in 2013 uitgebrachte laatste studioalbum niet. De symfonische rock, afwisselende samenzang tussen gitarist John Cooper en Jen Ledger achter haar drumkit kenmerken de sound van Skillet. Cooper’s vrouw Korey staat haar mannetje op bas en toetsen. Gitarist Seth Morrison completeert het kwartet. Met Hero, Awake and Alive (van Awake) en The Last Night zit je stevig. Comatose (van het gelijknamige album) en Whispers in the Dark maken deze compilatie af. Geen nieuwe liedjes of nooit eerder verschenen materiaal, wel een prima kennismaking met de band.