Only Seven Left – Final Album + Leftovers

thefinalalbum180x180Het oogt vreemd in het CD boekje: “Only Seven was:…” Het Final Album van de in 2006 als groep jongens op school gestarte muziekgroep Only Seven Left heeft er intussen wat luisterbeurten opzitten. Zeven nieuwe nummers. Opener Tonight is funky pop van goede kwaliteit. Meezinger zo bleek live bij de Final Tour. Lost Your Mind start zwaar met synth bassen en vervolgt als rocksong. Dansbare funk in Hey You die me sterk deed denken aan de Britse band The Gentlemen. Dan mid-tempo 90’s pop in het sentimentele Let Go. Radiovriendelijke pop in Winner. Wie wil er geen winnaar zijn? Synths op de voorgrond in het weer dansbare The Reason Why. Het afscheid is er dan met met electronica aangeklede modern R&B One More Time. “and I know that I promised never to let go but I’m letting go right now.”

Het CD boekje bevat tientallen foto’s van de band door de jaren heen. Niet alleen de wisselende bezetting valt op. De wijzigingen in de haardracht en kledij evengoed.

Vanaf 1 december kwam daarbij de collectie Leftovers. Vier gehaaste versies in pop punk stijl van The Reason Why, Let Go, Tonight en Lost Your Mind. Ja, zo kan het ook. Bjørgen van Essen verslikt zich net niet in de zinnen Rockband Destine coverde Let Go verdienstelijk akoestisch en ook die versie vind je terug. Als tegenhanger voor de punk versies kan Only Seven Left zelf ook akoestisch uit de voeten met Lost Your Mind, Higher Tonight, Is it Me en Let Go. Tonight in de popversie met Hinne achter de microfoon – minder passend dan Bjørgen – en een versie van Stay With Me met Hinne + Laurens Troost op zang. Hetzelfde duo vind je in de pop punk van She Makes Me Feel High, een demo.

In 2012 werd een aantal demo’s uitgebracht: het up-tempo Emergency , Take Me Back, The Harbor. Uit 2010 nog enkele niet eerder uitgebrachte demo’s: Top of the World, Try, Far Away, Rising Star en The Biggest Mistakes. De discolichten aan voor de remixes van Safe To Say en Intention’s Left Your Vacant Smile.

Hilarisch vanwege de videoclip is de cover van Miley CyrusWrecking Ball. De mannen coverden ook de 5 Seconds of Summer hit She Looks so Perfect in een stevig rockjasje. One Direction‘s Story of My Life, All of Me van John Legend, het themaatje van Morning Has Broken van Cat Stevens rockend, op dreef in kerststemming met Wish List van Neon Trees en nog eenmaal met de Taio Cruz hit Dynamite. Een collectie met plezier gemaakte muziek ter vermaak van de luisteraar.