Paul Abspoel – Jesus was a fisherman’s friend

jesus_was_a_fisherman_s_friend_1_0Op het Landelijk Missionair Festival november 2014 kreeg ik het boek Jesus was a Fisherman’s Friend (2011) cadeau in de goodiebag. Het gesealde boek met zakje Fisherman’s Friend trekt de aandacht. Hoewel het alweer 3 jaar oud is, is de boodschap tijdloos Paul Abspoel neemt je aan de hand van het Evangelie van Johannes mee in de bijzondere ontmoetingen van Jezus met zijn leerlingen en publiek. Rake uitspraken, woorden die blijven hangen uit een gesprek, een hoofdstuktitel of levenservaring. Over bijrollen, overblijfsels, vreemde vragen, massaal ontvriend worden en wanhopig wachten. De 85 korte stukken op basis van één of enkele verzen zijn geschikt om vergaderingen of groepsbijeenkomsten mee te openen of als dagboek.

De ontmoetingen met mensen van allerlei slag, van vissers en belastingambtenaren, hoeren, ambachtslieden, boeren en herders, joden en niet-joden, theologen en leken. Jezus ging eenvoudig met hen in gesprek

Over de auteur

Paul Abspoel is uitgever bij Ark Media en betrokken bij de Meerkerk in Hoofddorp. Paul is getrouwd en heeft drie kinderen. Zijn weblog Vrijspraak en @paulabspoel zijn het waard gevolgd te worden. Hij is ook verdienstelijk fotograaf en plaatst zijn resultaten op paulabspoel.nl.