Kerstwandeling Landschap Overijssel en Drents Landschap 2014 door het Reestdal

Kerstwandeling 2014 Balkbrug Landschap Overijssel en Drenthe Kerkenpad over ReestTraditiegetrouw vindt op 2e Kerstdag de kerstwandeling van het Landschap Overijssel en het Drents Landschap plaats. Ditmaal werd samen opgetrokken door de wandeltocht in het grensgebied van Overijssel en Drenthe, het sfeervolle Reestdal uit te zetten. Een thuiswedstrijd met start en finish bij Manege de Diamanthal in Balkbrug kon ik niet laten schieten.

Er waren routes van 7,5 of 9 en 15 kilometer uitgezet. Zelf liep ik de langste versie, verder uitgebreid met de aanloop vanaf huis en een ommetje op terugweg door het Kategerbos en langs molen De Star tot 18km. Voor mij bekend terrein: het Duizendkunstpad achter de sportvelden langs, langs het Heuveltjesbosbad door het Heuveltjesbos en de Haardennen naar de campings. Aangekomen op de Nieuwe Dijk geen markeringen, dus zoekende blikken van medewandelaars. Gelukkig hadden we ook een kaart meegekregen. En dus volgde menigeen mij maar het bos weer in richting bezoekerscentrum De Wheem, waar de kramen met versnaperingen nog opgebouwd werden en de midwinterhoornblazers even pauze hadden.

Kerstwandeling 2014 Balkbrug Landschap Overijssel en Drenthe Rijp op bladerenRechtdoor de weg over, langs de begraafplaats Oud-Avereest en het Kerkenpad naar de Reest. Winterpracht! Dan door de Wildenberg naar de Takkenhoogte-Meeuwenveen. De Schotse Hooglanders stonden ditmaal achter het hek in een weiland te grazen. Terug langs het Spookmeer naar Rabbinge, waar de nieuwe brug met stuw over de Reest klaar was. Aan de overzijde van de Hoogeveenseweg niet rechtdoor langs het bos, maar zowel de ven in het oude stuk bos als de slinger door het Kategerbos meegepakt. Zelf had ik niets meer in de Diamanthal te zoeken, dus liep ik via molen De Star door het dorp terug naar huis.