Ginny Owens – I Know a Secret

      1 Comment on Ginny Owens – I Know a Secret

ginnyowens8Op haar 8e studioalbum, I Know A Secret, heeft drievoudig Dove Award winnares Ginny Owens niets aan kracht ingeboed. Met de opvolger van Get In I’m Driving (2011) is de blinde singer/songwriter – ze doceert tussen het touren de kunst van liedjes schrijven aan de Belmont University in Nashville en leidt aanbidding in The People’s Church in Franklin TN – terug met 13 softpop songs rond het geheim van bevrijding. Er staan liedjes op die je met de kerk of gemeente kunt zingen, zoals I Will Praise You en In This Darkness. Er zijn pop songs als What My Life Is For, het op psalm 42 gebaseerde Deeper en No Borders. De ingetogen ballad Made for More getuigt van de zekerheid, dat er meer is dan de zichtbare, tegenwoordige wereld. Fris samenspel tussen strijkers, banjo en percussie in All Things. De gelaagde zangpartijen completeren een pakkende melodietje. In het intermezzo O The Deep geeft Owens een eigen draai aan het oude gezang O The Deep Deep Love of Jesus.

Opnieuw pop in Stumblin’ (God is er om je op te vangen als je valt). Overgave in het mid-tempo I Am Yours. Het soulful What You Believe en de wals Without You op piano maakt de weg vrij voor de afsluiter en oproep Don’t Waste Your Life.  Ja, teksten volgens het CCM-boekje, keurig binnen de lijntjes. Muzikaal niet verrassend of uitbundig. Solide productie voor in het veilige midden.

In 2015 zal Ginny Owens een eerste boek uitbrengen via Thomas Nelson publishing.