Wat zou je waarom wel of niet delen op social media?

Regelmatig wordt ik aangesproken op mijn actief zijn op diverse social media. Ik verbaas me oprecht hoe goed bepaalde nieuwtjes, indrukken of verslagen blijven hangen en aanknopingspunten zijn voor een gesprek. Het volgen en gevolgd worden heeft dan echt toegevoegde waarde voor vriendschappen, belangstelling, passie, hobby’s en hulp. Ik verbaas me ook nog altijd over de vele onzinnige, nutteloze updates die voorbij komen. Van de obligate “Thanks for following. I’d like to hear from you” DM’s op Twitter na het volgen van een persoon, de aankondiging dat een persoon nu voor een paar weken op vakantie gaat tot de opwinding over een bord met eten, de bediening aan tafel of het wel en wee van (klein)kinderen. Daarom uit de oude doos (2012 is alweer zóó lang geleden ;)) een tijdloos instrument om je af te vragen wat je wel of niet zou kunnen delen op social media.

7bfbc122

Hoe raak je me kwijt?

En ik ben nog altijd vrij eenvoudig in mijn ontvolg-keuzes, dan weet je dat ook weer:

  • mensen die me via Twitter DM’s bedanken voor het volgen, zijn me direct kwijt.
  • mensen die de liefde voor hun partner of kind blijkbaar alleen via social media (Facebook is hier doorgaans het platform voor) uiten in plaats van offline, zijn me kwijt als vriend/volger.
  • mensen die geen ander leven hebben dan online en dus elke poep en scheet delen, zijn me kwijt.
  • mensen die zich aanmelden bij het social medium dat nu in de mode is (van Twitter, Facebook, Google+ tot nu bijvoorbeeld Instagram) zonder iets te delen, volg ik niet.
  • mensen die connectieverzoeken via LinkedIN sturen zonder dat we elkaar ooit hebben gesproken, wat zakelijks hebben uitgewisseld, hoeven niet te rekenen op mijn acceptatie.