iamamiwhoami – Blue

      2 Comments on iamamiwhoami – Blue

iamwhoiami blueDe Zweedse singer/songwriter Jonna Lee en producer Claes Björklund zijn sinds 2009 de namen achter het synth pop / electronica multimedia project iamamiwhoami, dat via Jer White‘s Pansentient synthpop 2014 afspeellijst op Spotify onder mijn aandacht kwam. Via het To who it may concern label kwam 10 november het derde album BLUE uit vol dromerige deuntjes en bijbehorende videoclips. De opvolger van Bounty (2013) en Kin (2012) is een verzameling van experimentele electronica en synthpop. Soms heel toegankelijk zoals in Hunting for Pearls, Vista, Tap Your Glass en albumtopper Chasing Kites, soms sferisch en ambient als in Fountain. Jonna heeft een hoog afgestelde set stembanden zoals Kate Bush of meer recentelijk en ook uit Scandinavië, RebekkaMaria.

Ook goed te pruimen zijn Blue Blue en Ripple. Ronduit saai zijn Thin en The Last Dancer. Het met oosterse melodielijnen doorspekte Shadowshow sluit in elk geval wel goed af. Qua arrangementen had wel wat spannender gemogen. Hoe vaak ik inmiddels Blue al beluisterd heb, kan het qua afwisseling en instrumentgebruik niet tippen aan de albums van bijvoorbeeld Pristina, The Echoing Green of de al genoemde RebekkaMaria.