Concertverslag Only Seven Left in Hedon Zwolle

The-Final-Tour-supportsIn 2011 stond de Hilversumse poprock band Only Seven Left voor het eerst in Hedon, Zwolle. Vrijdagavond 14 november 2014 voor de laatste maal. Eerder dit jaar maakten de jongens bekend nog één laatste album uit te brengen en in november/december The Final Tour langs de Nederlandse podia te maken. Ooit begonnen als schoolbandje, groeide de jongens in tien jaar uit tot een professionele band die wereldwijd tourde, de hitlijsten haalde, award-nominaties binnensleepte, meer dan een miljoen YouTube-views scoorde en een trouwe fanbasis heeft opgebouwd. Ik zag ze al zo’n vier keer eerder live, in zalen als Hedon en Burgerweeshuis, en buiten op het Flevo Festival 2010.

In plaats van "eerbied voor je grijze haren"  erkenning van @hedonzwolle voor mijn respectabele leeftijd met een armbandje.  Jippie, ik mag bier kopen bij #concert @onlysevenleftBij de deur van Hedon even gelachen. Als ik rijd, drink ik geen alcohol. Ik hoor natuurlijk graag dat ik er nog jong uitzie voor m’n leeftijd. 18+ ben ik echter al een tijdje 😉 Binnengekomen in de kleine zaal was de reden voor de armbandjes duidelijk. Vooral jonge tienermeisjes die de 18 nog niet gepasseerd waren!

Press And The President

The Press and the President maakt poppunk en is textueel geïnspireerd door de Verenigde Staten. In oktober 2013 werd de eerste EP uitgebracht, Stay Out of The Papers, in juli 2014 gevolgd door Roadtrips & Campfires.  De groep, bestaande uit Alwin van der Knijff (gitaar, toetsen, achtergrondzang), Stefan Bonestroo (zang, toetsen), Nathan Reinds (drums, achtergrondzang) haalde loops en toetsenpartijen uit de meegebrachte Apple. Stefan Bonestroo, een spring in het veld, plukte nog teveel aan zijn in-ear monitors, haren en hemd, terwijl Alwins slaggitaarwerk op het gehoor weinig toevoegde aan alles wat al uit het doosje of vanachter de drumkit kwam. Ruimte voor professionele groei.

Concert Press and President Left Hedon Zwolle 5Deze zomer nam de groep een nummer op met collega band Alive Again uit Nunspeet. Alive Again speelde vorige week op het BEAM festival in de Amsterdamse Melkweg en deed ook mee aan de De Grote Prijs van Nederland voor nieuw muzikaal talent. Roadtrips & Campfires is een co-productie. Bandleden waren meegekomen naar Zwolle, de zanger in een Fit for a King (een Amerikaanse christelijke metalband) t-shirt, voor een gezamenlijk intermezzo.

Home Most Days

Concert Home Most Days Hedon Zwolle 8Bij het omzetten van apparatuur op het podium en inregelen van de instrumenten voor Home Most Days uit Parijs ging veel kostbare tijd verloren. Het verkorte de set behoorlijk, de groep startte vervolgens bij diverse liedjes verkeerd en bleef zich verontschuldigen voor hun Franse taal. En dat terwijl de op Amerikaanse leest geschoeide pop rock band volledig Engelstalige liedjes bracht en eenmaal op gang best OK klonk. Mijn complimenten zijn met name voor de drummer.  Eerder was de in 2011 opgerichte band al support act voor All Time Low, The Maine en Motion City Soundtrack. The Light werd via Bandcamp uitgebracht.

Het begin van het einde

Bjørgen van Essen @onlysevenleft #concert in @hedonzwolle #unfilteredHoewel de jongens van Only Seven Left er zin in hadden en de meiden in de zaal zich de gelegenheid om mee te zingen, dansen, Youtube-fimpjes te maken of foto’s voor hun Instagram of Facebook vrienden te schieten niet lieten ontnemen, betekende de start van de afscheidstour nog eenmaal een rondgang langs oud en nieuw materiaal.

Nieuwe tracks als Let Go, The Winner, Tonight, The Reason Why, Lost Your Mind en het vette dansnummer Hey You. En veel bekende, oudere nummers als Turn Your Head Around, Love Will Lighten the Dark en Higher. Gelukkig bleef de cover van Wrecking Ball achterwege 😉 Solide samenspel tussen drummer Bram de Wijs, zanger / gitarist Bjørgen van Essen, bassist / zanger Hinne Winterwerp, gitarist Jochem Winterwerp en toetsenist Sun Park (opvolger van de in 2013 vertrokken Roderick Knijnenburg). Plezier en energiek tot het einde.