Almar Otten – De afstammeling

afstammelingLineke Tesinga, de medewerkster van het Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek in Deventer speelt in De afstammeling een cruciale rol in de zoektocht naar een verdwenen schat uit de vroege middeleeuwen, toen de Saksen gekerstend werden door Karel de Grote. Joris Dunbar doet promotieonderzoek bij professor Van Gemen en ontdekt een eeuwenoud manuscript over de reis van missionaris Lebuïnus die in de 8e eeuw in Deventer leefde. Van Gemen ontslaat hem plotseling, er wordt bij hem ingebroken en hij overleeft een mysterieus ongeluk op de Veluwe, waarna hij in een Deventer studentenhuis belandt. Achter de schermen worden complotten gesmeed om vanuit bloedlijnen het Saksische rijk nieuw leven in te blazen, hebben de ontwikkelingen de belangstelling van veiligheidsdiensten en worden raadsels rond de dood van de oude liefde van Lineke, Berend en haar baas en Berends vader, Frank langzaam, maar zeker opgelost. Scenes in het Teutoborgerwoud, diverse plekken in de binnenstad van Deventer en Haerande, de door Otten fictief uit landgoed De Haere bij Olst en Nieuw-Rande bij Diepenveen samengesteld landgoed. Spannend van begin tot eind, met boeiende ontwikkelingen en een ontknoping helemaal aan het eind. Otten heeft wel een herkenbare stijl in opbouw van zijn plots. Ik heb met plezier gelezen.

Over de auteur

Almar Otten (Deventer, 9 november 1964) is een Nederlands thrillerauteur. Otten werd geboren in Deventer, maar groeide op in Heerde. Een baan bij ingenieursbureau Tauw bracht hem van Wageningen, waar hij afstudeerde als hydroloog, in 1991 terug naar zijn geboorteplaats. Hij werkte achtereenvolgens bij Tauw en het ministerie vanLNV, sinds 2007 is hij in dienst van de gemeente Deventer. Otten schrijft sinds 1999.