77’s – Misery Loves Company

      No Comments on 77’s – Misery Loves Company

77smiserycompanyNa Holy Ghost Building (2008) werden nog wat verzamelaars met oude liedjes van de rockers The 77’s uitgebracht. Pray Naked (1992) werd als Played Naked (2012) in de markt gezet, net als de fanclub release Guilty Pleasures (2003) en een Deluxe heruitgave van More Miserable Than You’ll Ever Be. Het drietal voerde een crowdfunding campagne via Kickstarter en geven het resultaat de naam Gimme a Kickstart…. Die nieuwe, in juni uitgebrachte, plaat bespreek ik binnenkort voor je. Nu eerst een andere 21 oktober 2014 uitgebrachte verzamelaar: Misery Loves Company. Geheel in de stijl van het al genoemde More Miserable Than You’ll Ever Be hebben Michael Roe c.s. live-opnamen, studio tracks en demo’s uit de 80’er jaren verzameld. Live uitvoeringen van Over Under Sideways Down, Mercy Mercy, het opgewekte I Saw the Light en Unsatisfied. Rock ‘n roll, new wave, americana avant la lettre (Michael Roe was later één van de supergroep The Lost Dogs). Het met oosters harpspel startende Revealed in a Kiss, de ska in Life’s a Little Empty en gelukkig ook een alternatieve, wat ruigere versie van Utah (Ba Ba Ba Ba), één van mijn 77’s favorieten van 3 decennia geleden. Mercy Mercy is er ook in een studioversie. Verder vind je Smokescreen, Good Directions, Your Pretty Baby, You Don’t Scare Me en Burning In Hell meegenomen.

In deze jaren bestond de band naast zanger/gitarist Michael Roe uit toetsenist/gitarist/bassist en zanger Mark Tootle, bassist/gitarist en zanger Jan Eric an drummer Aaron Smith. Gastmusici waren bijvoorbeeld drummers Mark Proctor, Michael Urban en Steve Griffith. Op bas werd ook nog al eens gewisseld met Jimmy A(begg), Larry Tagg en Bongo Bob Smith. Verder zijn namen vermeld van zanger David Leonhardt, banjospeler Dann Wick en gitarist Daryla Griser. Voor de trouwe fan verplichte stof. Voor andere belangstellenden: soms gedateerd, vaker tijdloze rockliedjes van nog altijd actieve mannen.

[bandcamp width=100% height=120 album=101990053 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 tracklist=false artwork=small]