77’s – Gimme A Kickstart .​.​. And A Phrase Or Two

77kickstrartIn juni 3013 startte Michael Roe, zanger en voorman van The 77’s, een Kickstarter crowd funding campagne voor een nieuw soloalbum Guadalupe. Als beloning voor trouwe fans zou hij een verzamelaar met 30 nummers van The 77’s uitbrengen. Eigen tracks, covers van jeugdhelden, allemaal op verzoek van de achterban. Het resultaat: Gimme A Kickstart .​.​. And A Phrase Or Two. Op de twee schijven vind je een bijzondere compilatie: covers van The Late Greats (Wilco), Feelin’ (The La’s), I de rocksong Need You Around (The Smoking Popes), de bluessong Bury My Body (The Animals) en Suspicious Minds (Elvis Presley). Verder Flowers Never Bend with the Rainfall (Simon & Garfunkel), The Battle of Evermore (Led Zeppelin), Effect and Cause (The White Stripes), Southbound (Doc Watson) en de Eric Clapton megahit Wonderful Tonight. De traditional In My Time of Dying vult de eerste schijf af.

Op schijf 2 staan Looking Forward (Crosby, Stills, Nash & Young), No One’s Gonna Love You (Band of Horses), Lord of the Starfields (Bruce Cockburn) en een medley van Never Been Unloved (Michael W. Smith) en Bright Eyes (Art Garfunkel). De laatste twee covers zijn de blues song How Long Will I Love You (The Waterboys) en Crash (The Dave Matthews Band). Drie gezangen maken het af: I Sing a Song of the Saints of God, I Need Thee Every Hour en When I Survey the Wondrous Cross. Roe en zijn bandmaatjes zijn veelzijdig, dat wist ik al. Met deze ode aan de blues, rock en folk van voorbije decennia zullen fans van de 77’s en ‘oudere muziek’ blij zijn.

[bandcamp width=600 height=472 album=4182559613 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 artwork=small]

  • Daugherty, Roe, and Taylor – Misery Loves Company Album & Tour