Updates van Android apps om je nog productiever te maken

LastPass 3.3

English: Redesigned LastPass Logo

De laatste update van het ‘wachtwoord bewaarprogramma’ LastPass, dat synchroniseert met desktop versies, bevat de volgende nieuwe en gewijzigde functies:

  • Delen en beheren van een gezamenlijke map voor bestandsuitwisseling, werkend in Shared Family Folder en LastPass Enterprise. Nee, LastPass is geen Dropbox geworden, maar biedt zo een extra plank in de gegevenskluis, waarin je bestanden kunt plaatsen en ophalen.
  • Na het vergrendelen van je scherm kun je gevraagd worden opnieuw aan te loggen.
  • Synaptics fingerprint readers op nieuwe toestellen worden ondersteund.
  • Verbeterde performance.
LinkedIN Pulse reader

De nieuwsdienst Pulse van LinkedIN heeft een steviger en fraaiere plek gekregen in zowel de desktop als mobiele versie. Focus ligt op de content, niet op knoppen en advertenties. Rijk aan afbeeldingen in een verder maagdelijk witte omgeving is de leesbaarheid prettig. Pulse nodigt ook meer uit zelf te gaan schrijven, ik maak er voor het ExpertConnect programma van Capgemini nu een paar maanden dankbaar gebruik van.

In de mobiele app worden onderaan het bericht ook andere berichten van dezelfde schrijver getoond. Delen van berichten binnen LinkedIN (update, groepen), als op andere sociale netwerken is makkelijk. Je kunt reageren. Schrijf je zelf, blijf je online en per email samenvatting wekelijks op de hoogte van het bereik en de interactie.

Offtime

De notificaties op je smartphone werken als een belletje voor de hond van Pavlov. Er wacht een mentale beloning als je je apparaat weer grijpt, toch even kijkt, reageert….en uit je concentratie bent. Waar was je ook alweer mee bezig. Offtime is een app die ervoor zorgt dat je voor langere tijd niet afgeleid wordt door je smartphone. Je kunt een tijd instellen, dat telefoonoproepen automatisch afegwezen worden, sms-jes of andere berichten met een standaard bericht worden over het moment dat je weer beschikbaar bent, worden beantwoord.

Op de regels zijn uitzonderingen voor ‘echt belangrijke’ mensen in te stellen. Na afloop van je concentratie-periode krijg je een lijst met gemiste activiteiten. Data blijft versleuteld op je smartphone. De app vraagt voor de diepe integratie met het Android systeem diverse toestemmingen.