Sneller naar en door het Anne Frank Huis

Beeld Anne Frank AmsterdamHet Anne Frank Huis aan de Prinsengracht in Amsterdam is één van de populairste toeristische ‘must-sees’. Haar tijdens de Tweede Wereldoorlog geschreven dagboeken zijn in zo’n 70 talen vertaald. Zelf door de boekenkast het Achterhuis ingaan om de nu lege kamers in stilte door te lopen, blijft indrukwekkend.

De rij voor de ingang kost menig bezoeker al gauw een half uur of uur wachten. Bij mooi weer en in goed gezelschap is dat best vol te houden, in de regen of kou is dat een ander verhaal.

Laden

Weet niet of het duidelijk is maar dit is de rij voor annefrankhuis, ik en @hjvanderklis niet in hoefden te wachten

Weergeven op Instagram

Het Anne Frank Huis heeft Etix in de arm genomen voor de online verkoop van een beperkt aantal toegangsbewijzen per tijdslot. Als je in een niet al te groot gezelschap komt en je agenda zo kunt schikken, dat je op de aangegeven tijd op de Prinsengracht kunt zijn, mag je de lange rij negeren en je melden bij de linkerdeur voor reserveringen en sta je binnen enkele tellen binnen. Zelf ontdekten we laatst, dat het Anne Frank Huis tegenwoordig gratis is voor houders van een Museumkaart. Let op: je betaalt een reserveringstoeslag van €0,50 per ticket, ook als Museumkaarthouder. En betalen online vraagt om een creditcard of iDEAL voor gewone tickets. Als Museumkaarthouder werd me alleen de optie creditcard geboden om de reserveringstoeslag te voldoen.

annefranktickets