Sarah Kelly – My Corner of Heaven

sarahkellycornerDe Amerikaanse Sarah Kelly vroeg via Kickstarter om $20.000 en kreeg toezeggingen voor ruim $30.000 van haar fans. Opnieuw een geslaagde crowdfunding campagne dus, met My Corner of Heaven als tastbaar resultaat. Waar ik de singer/songwriter voor het laatst live in Schiphol-Rijk in het voorprogramma van Israel Houghton aan het werk zag (zang, piano), is het nieuwe album gevarieerd en vooral poppy. Dansbare nummers als de opener Unescapable en Take Me Away (Sweekman Remix), dat knipoogt naar Natasha Bedingfield. Vóór de opnames kondigde Sarah het album aan als “organic, original, honest, and worshipful. 70s meets now. the theme of this album is getting back to REAL. real music. real faith. My Corner of Heaven. An intimate, honest, organic worship sound.  A place where a guitar solo IS WORSHIP:). This is gonna be by far my best album.” Zo’n gitaarsolo vind je naast haar Janis Joplin achtige stembanden in het mid-tempo titelnummer.

Natuurlijk ook nog steeds de power ballads op piano: Legends (The Real You), Everything’s New en Just As You Please. Minder geslaagd is een bombastische versie van Amazing Grace. Ryan Kennedy is te gast op Another Moment uit de Hillsong worship-school meets pianorock. We zijn de handen en voeten van Jezus Christus en verspreiden Zijn licht. Uit hetzelfde hout: You Know Me en With Angels (met aanbiddingsleider Joshua Lane). De soulful afsluiter Turn This Thing Around brengt nog Noomi aan de zijde van Sarah. Aardige plaat, geen doorbraak of vernieuwend te noemen.