IFTTT vergeleken met Zapier

      No Comments on IFTTT vergeleken met Zapier

Deze zomer besprak ik If This Then That (IFTTT) na deze koppeldienst tussen webdiensten weer in gebruik genomen te hebben. Een aantal scripts (recipes) waren foutgevoelig, werden spontaan uitgeschakeld of hadden andere aandacht nodig om (weer) werkend te krijgen. Zorgeloos productiever worden met IFTTT was er dus niet bij. Onlangs ontdekte ik Zapier, een vergelijkbaar concept, zij het met veel meer verbonden webdiensten. In de gratis versie kun je er maximaal 5 activeren die om het kwartier checken of er actie op een trigger moet uitgevoerd worden.

Zapier noemt de recipies zaps. De editor is nog wat vriendelijker dan IFTTT. Het eerste proefkonijn: stuur me een mail via Gmail als in een gedeelde folder in Dropbox een nieuw bestand wordt geplaatst. Dropbox komt in de desktopversie zelf met een pop-up window, maar die moet je maar net opmerken. Een script kun je proefdraaien met een paar voorbeelden, ook handig. Het script vind je hier.

Toch ontbreken er ook applicaties. Pocket staat wel in de lijst, maar wordt nog niet ondersteund. Flickr wordt ook niet ondersteund, evenmin als het Android platform. Veel taakborden, CRM applicaties, Microsoft Office365, Exchange, Google producten en vele andere apps wel. Een 2e geslaagde script was de de connectie tussen Instagram en Twitter. Nieuwe Instagram volgers worden bedankt met een tweet. Een derde script dat ik maakte, is het op Twitter melden van een like van een SoundCloud track. De integratie met Exchange is bijzonder. Het koppelen van de Exchange agenda aan een Google agenda heb ik laten rusten, omdat de datum van de afspraak niet uitwisselbaar bleek. En van een nieuw LinkedIN contact kan niet het emailadres worden meegenomen naar een contact in Exchange.

Leuk om uit te proberen, verwacht geen perfectie.