Hulp bij het zoeken van handige tijden om blogs en tweets te posten

scheduledtweetsVoor het inplannen van tweets gebruik ik TweetDeck, Klout en Buffer. TweetDeck staat als ik ‘s avonds thuis achter de pc zit vaak op één van de browser tabbladen standaard open. Als er wat ingepland moet worden, is het dus makkelijk direct in TweetDeck te doen. De datum en tijd van publiceren kun je er vrij invoeren. Klout, bekend van het monitoren van je invloed op diverse sociale netwerken, biedt ook zelf content over onderwerpen naar keuze aan om te plaatsen. Ook kun je zelf berichten plaatsen. Klout komt daarbij zelf per dag met een drietal ‘handige momenten’. Deze kun je niet zelf aanpassen, hoewel ze – in mijn geval ‘s ochtends, halverwege de middag en in de vooravond – natuurlijk overkomen. Buffer doet – minus de invloed score – grofweg hetzelfde, maar plant zelf op handige momenten in. Hulp van buitenaf is er.

Followerwonk

Followerwonk is een analyse tool voor Twitter accounts. Je zou de resultaten van tijden waarop je tweets het meeste effect hebben, direct kunnen exporteren naar Buffer. In de 30-dagen gratis versie heb ik die functie niet kunnen vinden.

SocialBro

Het analyse en beheer hulpmiddel SocialBro heeft een goede integratie met Buffer via de Best time to tweet optie.

In de gratis versie is deze rapportage beschikbaar voor de Top 100 followers. Configuratie is hier uitgelegd. Let op, want ik had pech met de volgende foutmelding: 

Bufferti.me

Het Buffer hulpje Bufferti.me laat je snel en makkelijk een eigen publicatieschema opstellen. In een door jou aangegeven tijdvak (van X tot Y uur) en daarbinnen een frequentie (om het kwartier, halfuur, uur, etc.). Inloggen doe je met je Buffer, Twitter, Facebook of LinkedIN credentials. Het resultaat wordt direct in Buffer geplaatst als werkschema.