De Manipulator daagt je vrijdag 3 oktober uit te komen worstelen tijdens ManiFest in Amsterdam

manifest A labDe Amsterdamse kerkpioniers Martijn Horsman en Rikko Voorberg schreven onlangs De Manipulator. Oerlessen in winnen en verliezen. Ik las en besprak De Manipulator in september voor je. Al vóór de officiële presentatie vrijdag 3 oktober a.s. is het boek aan een herdruk toe. Reden genoeg het ManiFest, een eigenzinnige boekpresentatie onder je aandacht te brengen. In plaats van een vrijdagmiddagborrel mee op reis door het leven van aartsvader Jakob, met linzensoep en een ‘jakobitische’ geitenbokstoofpot op het menu. En dan kan een heuse worstelwedstrijd niet ontbreken. Voor de liefhebber.’ Je bent vanaf 16.30u welkom in het @ Lab Overhoeksplein, 1031 KS Amsterdam. De entree is gratis.

de manipulatorTheologen Horsman en Voorberg nemen in De Manipulator het leven van de dertiger anno nu als spiegel voor het verhaal van de aartsbedrieger Jakob. ‘Juist onze cultuur is doordrongen van subtiele manipulatie en bedrog. In het verhaal van Jakob zien we hoe dat ons uiteindelijk alleen maar verder van huis brengt.’ aldus Rikko Voorberg. ‘In Jakob kunnen mensen zichzelf herkennen. Hij is een merkwaardig persoon. Niet zo sympathiek, en toch een held. In de worsteling aan het eind overwint hij zichzelf,’ aldus Horsman.

Op het festival ‘Mani Fest’ kun je naast een worstelwedstrijd ook je manipulatie-skills oppoetsen in een stoomcursus ‘Leren Manipuleren’. Verder zijn er schrijfworskhops voor mensen die ook wel eens wat willen schrijven en speelt theatermaker Karsten de Vreugd een stand-up-Jakob-show. Met DJ Joost, chefkok Jake, barista Floris en muziek van singer-songwriters Elenne May en Klezmerduo Holandestinos is het festival compleet. Zie verder www.demanipulator.nl