Colbie Caillat – Gypsy Heart

      No Comments on Colbie Caillat – Gypsy Heart

Colbie-Caillat-Gypsy-HeartIn 2013 startte Colbie Caillat met het schrijven van zo’n 60 liedjes voor een nieuw album. Bedoeld als grove zeef en er die liedjes uit te kunnen pakken die Colbie op een ander pad brengen dan de op ‘looks’ en ‘blips’ kickende tienersterren en jonge vrouwen in de huidige pop scene. Afzetten tegen mainstream is natuurlijk niets nieuws onder de zon. Werken vanuit de eigen kracht scoort (bij mij) meer punten. Als eerste proeve van bekwaamheid kwam daarvan dit voorjaar de EP Gypsy Heart Side A met vijf liedjes uit. Eind september verscheen het volledige album Gypsy Heart met 13 popdeuntjes geproduceerd door Babyface. De country insteek, dat nog aan Shania Twain doet denken, is er sporadisch nog. De eigentijdse mengelmoes van pop, folk en R&B houdt de singer/songwriter door de gelikte productie juist dichter tegen de top-40 artiesten dan je vervolgens zou verwachten. Catchy tunes, meezingbare teksten als in Live It Up, Blaze en If You Love Me Let Me Go. Dan een blok liedjes met een meer akoestische inslag: de eerste single Try, Never Gonna Let You Down en Land Called Far Away.

R&B is terug in Nice Guys en Floodgates. Electronica meets akoestisch gitaar in de semi-akoestische R&B Just Like en Break Free. Na de pop ballad Never Getting Over You is er up-tempo pop in Bigger Love en een mid-tempo afsluiter Hold On. Gypsy Heart is plezierig om herhaald naar te luisteren, hoewel de uitvoering wel op veilig speelt.