Yael Meyer – Warrior Heart

      1 Comment on Yael Meyer – Warrior Heart

yael meyer warrior heartDeze zwoele zomer maakte ik kennis met de in Chili geboren, in de VS wonende, joodse zangeres en multi-instrumentaliste Yael Meyer (1981). Haar EP met oude en nieuwe liedjes dat Noisetrade werd aangeboden bleef plakken, zoals dat eerder bij Ingrid Michaelson, de Frans-Israëlische zangeres Yael Naïm, de Israëlische Noa en Sara Bareilles gebeurde. Toegankelijk singer/songwriter liedjes en popdeuntjes zonder top-40 fratsen. In haar eigen woorden beoogt ze geluk en vreugde over te brengen op het publiek, in plaats van een kortstondige opwinding of oppervlakkige lol. Haar liedjes werden en worden gebruikt in films en commercials. Op Warrior Heart vind je persoonlijk aansprekende thema’s als liefde, angst, gezinsleven, waarheid en uitdagingen. Billy Lefler (Dashboard Confessional, Ingrid Michaelson, Fall Out Boy) produceerde het album, waarbij blazers en strijkers, achtergrondzangers de boel tot leven brengen

Meyer speelde zelf gitaar, percussie, keyboards, piano en ukulele. Ze laat je zwieren in het Spaanstalige Yo Soy, laat je weer glimlachen, ondanks je tekortkomingen, in de als opener opgenomen title track, de roots folk in When the Road Ends (Friends). We blijven vrienden tot het einde. Engelachtig en oprecht in het gevoelige Endless Kind Love. De cyclus van geboren worden, leven en dood staat centraal in de meezinger Carry On. Hé, dan verrassend synth pop van Human Divine. Een ambient inslag heeft Vessel, terwijl reggae wordt gebruikt in Good Things Are Coming My Way. Rain Falling is een slaapliedje aan het einde van het album. Een akoestische versie van When The Road Ends (Friends) is als extraatje meegeleverd.