Thousand Foot Krutch – Oxygen:Inhale

tfk oxygen-inhaleThousand Foot Krutch is terug met Oxygen:Inhale, de opvolger van The End is Where We Begin (2012) en het succesvolle Welcome to the Masquerade (2009). 17 jaar na de start lijken voorman Trevor McNevan met zijn maten het rustiger aan te willen doen. Ja, het puntige gitaarwerk en raps zijn er nog in opener Like a Machine. Slechts 3 andere rock songs zijn present, afgewisseld met maar liefst 5 ballads en 1 mid-tempo track. Van het steviger soort zijn het radiovriendelijke Untraveled Road, de southern rock sound in Born This Way (en zat dan Lady Gaga uit je hoofd!). Intelligenter dan “Because I was born this way / I’ve got lightning running through my veins /ain’t nobody gonna stop this train / so hop on board or get out the way.” is de bijbehorende tekst overigens niet. Track #5 Give It To Me met heerlijk over-the-top vocalen zal het live wel goed doen. You Set Me on Fire is net zo slappe hap als The KillersSex On Fire. I See Red start verraderlijk soft en komt later in de 4:10 durende track ook niet echt tot rocken. Daarna kan de open haar aan of het volume op ‘rustig doorwerken’ niveau.