Sandy Dane – Promise Not To Cry

      No Comments on Sandy Dane – Promise Not To Cry

sandydanecryAnderhalf jaar na de vooruitbestelling zag de opvolger van Down to the Battlefield (2011) dan eindelijk het licht. Verscheidene keren had Sandy Dane de releasedatum verschoven, stoeiend met materiaal dat ze op peil wilde brengen om fan-waardig te zijn. Promise Not To Cry, herkenbaar als ouder of oppas, onhandig om met emoties om te gaan, in de aanloop naar de release ook de oproep aan trouwe fans die moesten blijven wachten. Producers Gabriel Peeters en Marc van den Boom (bassist van rockband Wolfendale) hebben Sandy Dane voldoende begeleiding geboden om een dozijn fijne luisterliedjes op te leveren. Met multi-instrumentalist en zanger René van Mierlo, de even muzikale Gabriel Peeters, violist Mathijs Barnhoorn en een handvol achtergrondzangers komt de countrypop en folk weer lekker uit de verf.

Wat voorzichtige, breekbare zang in de titeltrack, een inhaker die het live goed zal doen. Steel guitar in de opener Can I Hold Your Hand, een vriendelijk verzoek om aan de hand genomen en bijgelicht te worden. Dear Ex-Girlfriend en Let The Rain Fall laten me steeds sterker denken aan de Amerikaanse Jan Krist. Innemend is ook Not Today. Wat vlotter is de folk in Maybe One Day. Little Aeroplane was als teaser uitgebracht. Typisch zo’n liedje om live met publiek het refrein te mogen meezingen. Na het luisterliedje Dirt and Stones eindelijk een up-tempo track om mee te stampen: Burning Bridges, eveneens de nieuwe single. Dan met Sin and Shame weer een langzame en Come Back To Me er tussenin. Land of in Between en afsluiter Goodnight laten je wegdromen bij de open haard. Toegankelijk en herkenbare verhaaltjes die emoties kunnen roeren. Een zakdoek zat niet in het CD doosje. Die moet je los aanschaffen.