Lights – Little Machines

      4 Comments on Lights – Little Machines

lights little machinesNa Siberia (2011) en de bijbehorende tour was het voor de Canadese singer/songwriter en toetseniste Lights (in 1987 geboren als Valerie Poxleitner) tijd om te trouwen met Beau Bokan (zanger van metalcore band Blessthefall). 15 februari 2014 werd een eerste kind, Rocket Wild Bokan beoren. In 2013 verscheen als tussendoortje nog het Siberia acoustic album. Met Rocket Wild nog op de arm werd de opvolger Little Machines in elkaar gesleuteld. In juli kwamen de eerste 2 tracks Up We Go en Running With The Boys uit op Youtube, iTunes en Spotify, 19 september gevolgd door het volledige album. Ik heb de Deluxe version aangeschaft. Naast het elftal liedjes van de reguliere versie krijg je dan 3 bonus tracks. De soundscape opener Portal is verrassend rustig, je zou de ballad eerder als afsluiter verwacht hebben. Radiovriendelijke synth pop met speels gitaarwerk is Running With The Boys. Anders dan de experimenten met dubstep, wilde Lights met liedjesschrijver, multi-instrumentalist en producer Drew Pearson (Switchfoot, Katy Perry, OneRepublic) en Tawgs Salter (die schreef voor het debuutalbum The Listening Drive My Soul en Saviour) op Little Machines tijdloze synthpop brengen en dat is gelukt. Same Sea, Speeding (“because it feels good.”) en Meteorites zijn wat lichter verteerbaar dan bijvoorbeeld Banner van Siberia. Denk bij Muscle Memory en Oil and Water aan Lorde of Ellie Goulding.

Slow Down heeft het dromerige van Drive My Soul en de mysterieuze zang van deels Michelle Tumes en wat pittiger werk in het refrein. Up-tempo synthpop in How We Do It, weer dromerig in Don’t Go Home Without Me. De eerste bonus track Child begint wat voorzichtig, maar ontvouwt zich als een prima popsong. Lucky Ones en From All Sides is andermaal een verdienstelijke popsong. Dit brengen terwijl de hormonen door je lichaam gieren, verdient respect. Lekkere muziek voor in de auto, het wandelen of werken.