Jennifer Knapp – Set Me Free

      1 Comment on Jennifer Knapp – Set Me Free

set me free jennifer knappSinger / songwriter Jennifer Knapp startte in oktober 2013 een crowdfunding campagne om haar nieuwe album Set Me Free op te kunnen nemen. 177% van haar financiële doelstelling werd gehaald, het wachten op het resultaat duurde bijna een jaar, hoewel Jennifer Knapp haar fans regelmatig op de hoogte hield van de voortgang. Set Me Free is een plezier om naar te luisteren, van de southern rock over Kansas in de opener Remedy tot de ingetogen afsluiter Come Back. Producer, componist en verdienstelijk violist Jacob Lawson stond garant voor een warme sound en een afwisseling van stijlen. Stevig als in Why Wait, folk rock en verhalend in Neosho.  Liefdevol naar een (fictieve) partner in Sweet Love, wat meer op afstand als in What Might Have Been en – hoewel het hele album wat lastig als ‘christelijk’ te bestempelen is – doordacht en -leefd in Mercy’s Tree. “Let what’s left of me be buried at the Mercy’s Tree.” Ik minder worden, genade groeien. Achtergrondzang werd verzorgd door Robby Hecht, Shannon Labrie, Amy Courts en Wyatt Espalin. Ieder van hen heeft zelf een muzikale carriere en een eigen geluid. Elf tijdloze nummers die het wachten waard maken en nog vaak gedraaid zullen worden!

Op 7 oktober komt ook Knapp’s boek Facing the Music uit met haar persoonlijke relaas van een moeilijke jeugd, muzikale loopbaan, radicale bekering tot God, het bekend maken lesbiënne te zijn en haar huidige rol als spreekbuis van homoseksuele christenen in de kerk.