Jars of Clay – 20

      No Comments on Jars of Clay – 20

jarsofclay20Jars of Clay bestaan 20 jaar als band. 2 decennia geleden begonnen als Greenville College school project Frail en direct de eerste en enige wisseling in de bezetting (Matt Bronleewe wilde school afmaken in plaats van direct te tekenen bij een platenmaatschappij; hij heeft menig artiest in de afgelopen jaren geholpen aan een remix en platen geproduceerd).Om het feestje niet alleen met cup cakes en optredens te vieren vroeg de band trouwe fans om hun favoriete Jars of Clay liedje in te sturen en geld in een crowdfunding campagne te stoppen. Het werden uiteindelijk 2 liedjes van elk album minus The Shelter (2010) in speciale akoestische bewerking. Twee nieuwe liedjes Ghost in the Moon en If You Love Her completeren deze bijzondere compilatie. Verwacht overigens geen unplugged album, de productie is goed uitgevoerd met achtergrondzang, blazers en strijkers, gelaagde vocalen en wat elektronica op z’n tijd (Dead Man, Collide, Trouble Is). Fade To Grey en Worlds Apart klinken indringend en ontspannen tegelijk. Ja, nummers als OMG en Safe to Land zijn gestript, maar zeker niet maatgevend qua arrangement voor de rest. De fans kozen opvallend niet voor de hitsingles als Flood, Crazy Times, Unforgetful You en Two Hands. Wel Tea and Sympathy of de finale Love Song for a Savior. Een must-have voor elke Jars of Clay fan.