Amy Grant – In Motion (The Remixes)

amy grant in motionAmy Grant (54) maakt nog altijd nieuwe muziek, How Mercy Looks From Here (2013) was haar laatste studioalbum, en schuwt cross-over experimenten niet. Haar Baby, Baby was in 1991 een zeer welkome hit in de tijd dat we in Deventer een Chrisco hadden en de discussies of een christen überhaupt de dansvloer op mocht nog volop woedden in kerken. Het fenomeen gospeltheek is al 2 decennia niet meer hip en toch verscheen in augustus In Motion (The Remixes), een soort danceable hommage aan de top-40 hits van La Grant. Op dance gebied loopt Amerika fors achter op Europa en dus moet je Amerikaanse kwalificaties als EDM, raver, music industry’s greatest producers, etc. met een flinke korrel zout nemen, als je de tracks afzet tegen namen als Avicii, Armin van Buuren, Paul Van Dyk of David Guetta.

Amerikanen hebben sowieso niet zo’n grote faam als het gaat om remixes van mid-tempo, cheesy christian pop songs. Chris Cox‘ versie van That’s What Love Is For doet een gooi naar vocal trance, maar daarvoor had het liedje beter opnieuw ingezongen kunnen worden, dan nu wat slepend over te komen. Tony Moran & Warren Rigg leveren met de gelaagde vocals in Stay For Awhile beter werk af. Meezingen kan nog altijd, trouwe fans kennen de tekst toch uit hun hoofd. Guy Scheiman bewerkte You’re Not Alone tot een dampend anthem.

Moto Blanco haalde Every Heartbeat door de mixer zonder kruiden toe te voegen. De destijds als 2e single van Heart in Motion na Baby, Baby uitgebrachte single was toen al te klef om vast te houden. Ritme en melodielijn lopen nu helemaal uit de pas. DJ Mark Picchiotti heeft een gospelfunk behandeling voor Better Than A Hallelujah, dat wel goed uitpakt. De mismatch tussen lied en beat gaat volledig op voor de Ralphi Rosario mix van Find a Way en doet me sterk terug verlangen het origineel op de LP Unguarded (1985) weer eens op te zetten. Hoewel vóór de release het meest gepromoot is de Dave Aude radio edit van Baby Baby uitgevoerd met een beat die je op het album intussen al een aantal malen hebt gehoord. Ruimtelijker en beter de verf komt dan weer Say Once More van Hex Hector. Dromerige trance. 7th Heaven’s mix van Out in the Open heeft een soort power pop / europop behandeling gekregen. Ook één van de betere mixen. De 2e mix van Stay For Awhile van Tony Moran voegt weinig toe. Wel leuk is de afsluitende Mega Mix, en dan met name de als trip down memory lane fungerende videoclip.


Over het geheel net te wisselvallig om echt indruk te maken.