Tenth Avenue North – Islands

tenth avenue north islandsTenth Avenue North verraste tijdens de zomervakantie met de release van de 4 song EP Islands. De titel van de opener No Man Is an Island deed me meteen aan de zoektocht naar de bron van Inland, de titeltrack van de laatste set Jars of Clay liedjes denken. Het gedicht No Man Is An Island van John Donne en diens Mediation XVII getuigen van de zekerheid die alleen God kan geven. Tenth Avenue North zitten op hetzelfde spoor, hoewel de liedtekst en melodie compleet verschillend zijn. For Those Who Can’t Speak is een uitgesproken toewijding de mond van degenen die niet kunnen spreken te zijn. Forgive Me is een bede om vergeving aan de Heer. Just Getting By verkent het leven. Stuk voor stuk gelikte pop rock nummers die zo de Amerikaanse christelijke radiostations op kunnen.