Noa – Love Medicine

      1 Comment on Noa – Love Medicine

noa love medicineDe Israëlische zangeres Achinoam Nini / Noa is eindelijk terug met een nieuw Engelstalig album. Ze was sinds Genes & Jeans (2008) langzaam van m’n radarscherm verdwenen. Het herkenbare, warme geluid en innemende zang op Love Medicine maakt het gemis direct goed in opener Nothing But a Song. Tegen de achtergrond van het weer opgelaaide strijdtoneel in en rond Israël, is de hoop om door de tranen heen te kijken een liedje èn een krachtige, waardevolle boodschap. Noa’s versie van The Bangles hit Eternal Flame (in 1988 zelfs de vermoede inspiratie voor de band Eternal Life die ik met een broer en vrienden startte) is speels en fris. Noa droeg de cover op aan haar vriend Billy Steinberg.

De wals You-Tù met de Spaanse singer-songwriter, dichter, filosoof en schilder Joaquin Sabina, brengt de eerste samenwerking. Pat Metheny schreef de muziek voor het slepende Eternity and Beauty, waaraan Noa de woorden verbond. Nothing but a Song, en Happy Song werden geïnspireerd door de Brazilianen Milton Nascimento en Joao Bosco. Shalom-A paz is een Hebreeuwse versie van een door Gilberto Gil  geschreven lied.

Don’t Be Afraid of Anything is aanmoediging voor Noa’s kinderen Ayehli, Enea en Yum. Paul Simon‘s opdracht “If you wanna write a song about the moon, if you wanna write a spiritual tune …just do it, write a song about the moon.” was de basis voor Look at the MoonLittle Star is haar eerste liedje over de Holocaust, hoewel vormgegeven als een slaapliedje, bloedserieus. Afsluiter Love Love Love is hèt textuele visitekaartje van Noa: alleen door elkaar lief te hebben, maken we de wereld beter en zijn we God gehoorzaam die ons gebood onze naaste lief te hebben als onszelf.