Ingrid Michaelson – Lights Out

IngridMichaelsonLightsOutIngrid Michaelson was zo’n onbedoeld gevolg van de door vrienden op Spotify afgespeelde muziek volgen. Haar 6e studioalbum Lights Out bleef hangen en leidde tot een nadere kennismaking. Qua sfeer van de muziek kun je denken aan een mix van Imogen Heap en Katie Herzig. Herzig is zelf één van de producers, naast bassist Chris Kuffner, singer-songwriter Trent Dabbs en Jacquire King (Modest Mouse, Norah Jones). 14 puntige popdeuntjes, semi-akoestische ballads op piano of gitaarbasis. Ingrid speelt gitaar, ukulele en toetsen. De eerste single Girls Chase Boys knipoogt naar haar 2007 debuut Girls and Boys. De videoclip is een hommage aan Robert Palmer‘s verbeelding van Simply Irresistible.

In de mid-tempo ballad Wonderful Unknown met echtgenoot Greg Laswell, eveneens singer/songwriter komen de alledaagse constateringen voorbij: “We make bread on Sundays and the little ones are climbing the walls/Up the walls/Nothing lasts forever but the sound of love astounds me every time that it calls.” Liefde zit ook in de kleine dingen. De ukulele is er in You Got Me, handgeklap in het de countryrock Warpath. Alsof Shania Twain even langs geweest is. Time Machine is teruggezet in de 90’s, compleet met pianorock en saxofoon. Het catchy One Night Town met Mat Kearney zou maar zo een 2e single kunnen worden.

Break-ups zijn er ook: Over You met A Great Big World alias Dan Romer en het tranentrekkende Open Hands. Tussendoor nog het vrolijke Afterlife en als afsluiter Everyone Is Gonna Love Me Now. Ingrid heeft er met mij een liefhebber bij.