Charmaine – Love Somebody EP

Charmaine Love SomebodyBijna 4 jaar na Love Reality (2010) is de Australische Charmaine terug met alvast 4 nummers in het verlengde van de dansbare euro pop, zoals dat het vorige album kenmerkte. De EP Love Somebody is de opmaat voor een volledig album later dit jaar. De titeltrack stond al een aantal weken in de Australische hitlijsten. Lekker nummer vol elektronica en catchy frasen. All the Lights is up-tempo synth pop met overtuigende uithalen.  Play The Song is wat speelser, gevolgd door moddervette pop in Empire. Fred Williams produceerde het kwartet dat fans van LIGHTS en Britt Nicole (Gold) zal behagen. Zelf geeft Charmaine Kate Havnevik, Imogen Heap, Coldplay, Beyoncé en Lily Allen op als invloeden. Havneviks You (2012) komt dan nog een beetje in de buurt, de andere dames en heren kun je op Love Somebody niet herkennen. Liefdesliedjes die naar meer smaken. Kom maar op met de andere songs!