Owl City – Ultraviolet

owl city ultravioletOwl City, het succesvolle synthpop project van singer/songwriter en multi-instrumentalist Adam Young, heeft na een nieuwe 4 song EP Ultraviolet uitgebracht, de opmaat voor nog meer EP’s later dit jaar. Zo wordt de aandacht die sinds de tour rond The Midsummer Station, vastgehouden. Opener en al eerder als losse single verkochte Beautiful Times heeft een onmiskenbare Owl City sound. Te gast is de violiste Lindsey Stirling, een bescheidener rol dan de Canadese Carly Rae Jepsen in Good Time van het vorige album had.

Voor de EP werkte Adam opnieuw samen met Relient K voorman Matthew Thiessen, ook de schrijver van Good Time. Up All Night is een mooi resultaat, een mix tussen Deer in the Headlights en Galaxies (beide van All Things Bright & Beautiful). Minder cheesy en dus serieuzer is This Isn’t The End, over een meisje, dat uiterlijk OK lijkt, maar binnen haar vader mist. Young geeft haar mee, dat pijn en verdriet niet het einde betekenen. Wolf Bite is een vette dance song, goed voor in de auto, of op de dansloer natuurlijk. Een kwartet prima popsongs.