Beter uit de voeten met updates diverse Android apps

SwiftKey 5 gratis

Standaard op een Samsung Android smartphone is het Samsung toetsenbord en het Google toetsenbord beschikbaar. SwiftKey staat her en der bekend als goede vervanger met diverse functionele uitbreidingen. Woorden bij elkaar vegen of voorspellen van je invoer is bij de andere apps ook beschikbaar. Ten opzichte van het vaste toetsenbord van de BlackBerry vind ik een toetsenbord app onder Android nog altijd behelpen qua typesnelheid en foutgevoeligheid. Daags na mijn verjaardag goed nieuws van de makers van SwiftKey. De prijs van $3.99 is naar $0 teruggebracht. Daarvoor krijg je een volledig werkende versie, inclusief SwiftKey Cloud. Over al je Android devices heen (sorry, ook hierin ben ik monogaam) synchroniseert de app z’n geleerde lessen om de voorspellende gaven te kunnen praktizeren. SwiftKey leert uit je Gmail, Facebook en Twitter berichten. Daarvoor moet je de app wel autoriseren tot je mail en sociale netwerken.

Het verdienmodel zit in de betaalde uitbreidingen met thema’s (kleurschakeringen voor je toetsenbord) en emoji’s.

Flickr 3.1

De Flickr app is bij de update van 3.0.3 naar 3.1 uitgebreid met de mogelijkheid om volledige albums (voorheen sets) vanuit de app te delen via Twitter, Facebook, Tumblr (of course), email of sms. Beheerders van groups kunnen uitnodigingen versturen naar aspirant groepsleden.

Bible-Fit

Screenshot_2014-06-18-20-19-36Tijdens Kerk 2013 maakte ik al kort kennis met de Engelstalige versie van Bible-Fit voor iOS van Ark Mission. Een paar updates verder is de applicatie er voor Android en in het Nederlands. De app opent met 2 basisvragen: hoe voel je je? en wat is er gebeurd? Het is de entree naar diverse categorieën verhalen en verzen uit de BIjbel die van toepassing zijn. In het voorbeeld hiernaast heb ik voor ‘Ik ben moe’ gekozen. Op het tabblad Verhalen krijg je dan een verzameling verhalen, variërend van Jezus is moe, Marta en Maria tot Mozes krijgt hulp. Ben je meer van verzen, kun je passende verzen ter bemoediging of verduidelijking vinden op het tabblad Verzen. Per item kun je een andere categorie kiezen, het item als niet passend verwijderen, liken, verzen in de buurt selecteren als eigen vondst of het resultaat delen. Daarvoor wordt het standaard Actie voltooien met… menu in Android geopend, zodat je – afhankelijk van de actieve apps, Dropbox, SMS, Yammer, Email, Facebook, Twitter, Google+, Hangouts, LinkedIN, Skype, etc. kunt gebruiken om vrienden deelgenoot te maken. Bible-Fit is géén complete bijbelvertaling, géén leesplan, wel een presentatie van de Bijbel als life companion. Gods Woord spreekt in alledaagse situaties en de mensen in de Bijbelverhalen hebben dezelfde gevoelens en avonturen als jij en ik.

Instagram 6

In de begin juni uitgebrachte versie 6 van Instagram is het bewerken van foto’s flink uitgebreid. Van de bestaande filters kun je instellen hoeveel ervan je wilt toepassen op je foto. Verder kun je contrast en helderheid nu aanpassen.

Ready or not?

De makers van Ready hebben een geïntegreerd adresboek, overzicht van interacties per mail en telefoon en snelle zoekfunctie voor ogen die de standaard Contacts en Phone apps moeten doen vergeten. In juni even meegedaan aan de beta test, maar zoals met zoveel van dergelijke opgevoerde adresboek apps, verslikt de programmatuur zich in een fors adresboek als dat van mij. Ready komt dan traag op, loopt vast bij een telefonische oproep en weet niet – zoals beloofd – bij een oproep de interactiehistorie erbij te vinden. Wil je Ready een kans geven, meld je dan aan op de Google+ community en vraag om een app key. Wie weet meld ik me later nog eens weer aan.

http://www.youtube.com/watch?v=894GI-bt7QQ