Unheilig – Alles hat seine Zeit – Best of Unheilig 1999 – 2014

unheilig alles zeitUnheilig met voorman Bernd Heinrich Graf alias Der Graf is één van de finalisten voor de Duitse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2014. Net als Anouk, Ilse de Lange en Waylon heeft deze Duitse zanger het voor een eigen doorbraak niet nodig, maar past het in de beweging om vanuit de gevestigde orde een aanval te doen op de #1 positie. Zelf bracht Unheilig een overzichtsalbum van zijn 15 jaar Duitstalige pop/rock songs uit: Alles hat seine Zeit. Ik ken zijn muziek via Schiller. Een gebruinde zware stem, zoals in Schutzengel, bijna Rammstein-achtig in Spiegelbild, synthpop in Als wär’s das erste Mal of Wir sind alle wie eins, of georchestreerde power ballads als in Zeitgeist en Geboren um zu leben. Liefde, broederschap, dromen, hoop en eenheid als volk, wat dat betreft de perfecte boodschap voor een Songfestival lied. Catchy muziek ver voorbij de inhaak Schlager, retro 80’s hitmachines. Natuurlijk is Unheiligs laatste hit, Lichter der Stadt opgenomen. Kwalitatief is het 19-tal nummers top. En je bent vast gewaarschuwd: dit spul blijft plakken in je oren.