Ontkoppelde Android apps om sneller te schakelen, te delen en te vermenigvuldigen

Los van (Google) Drive: Google Spreadsheets

Op 30 april bracht Google een losse Google Spreadsheets app uit, waar het voorheen via de (Google) Drive mogelijk was om je Google spreadsheets te openen en te bewerken.

Los van (Google) Drive: Google Documenten

Google eerder de QuickOffice app over waarmee je Word- en Excelbestanden kunt bewerken. Nu is er dus een meer zichtbare Google tegenhanger: Google Documenten.  

Los van Gmail: bijlagen

De Gmail app heeft in de laatste update de mogelijkheid gekregen bijlagen direct op je Google Drive, dus in de cloud en niet meer op het altijd te kleine interne telefoongeheugen weg te schrijven.

Los van Foursquare: Swarm

Swarm screenshotWat is de levensvatbaarheid van location-based services? Waarom zou je met Foursquare (blijven) inchecken, als dat ook met Facebook Plaatsen, Google Latitude of Yelp kan? Foursquare formuleerde voor zichzelf het antwoord: splitsen. Er komt een vernieuwde Foursquare app aan die de gedachte om Yelp te (gaan) gebruiken moet wegnemen. En er is nu een nieuwe check-in app Swarm. Nu is er al een gelijknamige app, dus dat maakt het zoeken in Play Store niet makkelijker. Je kunt het jezelf makkelijk maken, door op deze link te klikken, online voor Installeren te kiezen. Als je je smartphone dan online hebt staan, begint de app zichzelf via Google Play te installeren. Ik had me als early adaptor ingeschreven op swarmapp.com en kreeg 16 mei een uitnodiging. Diezelfde dag werd er een update van Foursquare gedistribueerd, waarbij je de mogelijkheid krijgt de Yelp-achtige ‘zoek naar een X in de buurt’ functies kunt bekijken. Het inchecken zelf doe ik nu met Swarm. Delen via Twitter en Facebook moet nu naderhand met knopjes aangezet worden. Badges, mayorship, leaderboards, etc. zijn weg. Het draait puur om: waar ben ik en waar zijn mijn vrienden. Of ik Swarm (nog) lang blijf gebruiken, is de vraag, nu het spelelement weggevallen is.

Klout

Als toetje de Android app van Klout, dat eindelijk de overstap naar iOS en Android zet. Niet langer de klout score staat centraal. Met de app wordt content voorgeschoteld die je waarschijnlijk interessant vindt om te lezen, bewerken en te delen. De makers noemend het #newklout. De influence topics op basis waarvan je klout score bepaald wordt, filtert het aanbod voor je. Ik moet zeggen, dat de content mij wel echt aanspreekt.