10 Engelse Mijlen Stationloop 2014

Twee of driemaal per week reis ik per trein vanaf Ommen via Dalfsen naar Zwolle en verder. Een manier om de beboste omgeving tussen Ommen en Dalfsen trager te verkennen is wandelend. Hardlopen is een andere hobby en tussenweg. Klazien had al een paar maal eerder de Stationloop van station Ommen naar station Dalfsen liep, en daarom haakte ik dit jaar aan. De inschrijving startte 1 februari om 18u en met de ervaring dat de 1250 beschikbare plekken binnen een half uur bezet waren, hapten Klazien en ik dan ook direct toe. De overstap naar de 10 Engelse Mijl (16,1km) beviel zo goed, dat ik 13 april samen met Klazien deze afstand ook in Deventer op de IJsselloop heb gedaan. Een nettotijd 1:30:09 voor mij en 1:33:20 voor Klazien als uit de Koekstad meegenomen richttijd voor nu.

Het weer vandaag was natuurlijk kort samen te vatten als ‘nat’ en dus mocht ik uiteindelijk alleen…..met heel veel andere hardlopers die zich niet lieten afschrikken.

De fietsenstallingen in Ommen waren schuilplekken geworden. Om de tijd tot aan de start te verdoen konde we luisteren naar een interview met The Voice corifee Erwin Nyhoff. Aftellen of een schot was er niet hoor- of zichtbaar bij. Vlak voor half acht begon het deelnemersveld te bewegen, en dan loop je mee: simpel.  Lekker in eigen tempo op 160 bpm gelopen. Het regende continu en de kleren werden natter en natter. Op de verharde delen allemaal prima, de smallere, (half) onverharde delen rond Vilsteren waren uitkijken. Je ligt zo onderuit in de modder of het natte gras. Door de molen van Vilsteren en regelmatig muziek om je te begeleiden. Met wind in de rug en publiek langs de weg ben ik blij met de uitslag bij aankomst in Dalfsen, een minuut van m’n vorige PR af! Het ophalen van het tasje met jas na afloop ging traag en was met 12 graden en al doornat zijn geen pretje. Heel verleidelijk om dan zelf achter de kraam de tas 433 uit de krat te gaan halen. De officiële uitslag: 1:28:25, dus anderhalve minuut onder mijn PR! Op 53:33 de doorkomst op de 10km. Certificaat Stationloop Ommen