Kinderfeest Koningsdag Balkbrug 2014

Voor de 19e maal werd vandaag in Balkbrug een kinderfeest georganiseerd op Koninginnedag en nu Koningsdag. Zelf mocht ik voor de 11e keer het feest met een aantal andere dorpsgenoten organiseren. Na een paar jaar op de ligweide van het Heuveltjesbosbad te hebben uitgepakt, was het sportveld aan de Boslaan ditmaal de plek om met honderden plezier te hebben. De in 2013 weer eens gehouden vrijmarkt beviel zo goed, dat we de activiteiten nu rond een grotere vrijmarkt hadden opgezet. En gehandeld werd er! Tientallen kleden voorzien van speelgoed, CD’s en DVD’s, dino’s en prinsessejurkjes, vishengels en leesboeken, knuffels en K3 merchandise. Koffie, thee en ranja hadden we ditmaal gratis. De ton voor vrijwillige giften werd als ‘tegenprestatie’ goed gevuld, dank daarvoor! Het maakt de organisatie van een volgende editie mogelijk. Het springkussen, altijd goed voor kinderen met energie, hadden we gehuurd bij Springpretverhuur in Staphorst. Soepele verhuurder en gunstige prijsstelling.

Elk jaar lukt het weer tieners enthousiast te maken om kinderen te schminken. De vele beschilderde gezichten kunnen vanmiddag in het zwembad (seizoensopening ook traditiegetrouw de laatste zaterdag van april) afgespoeld worden. Stoepkrijt, kleurplaten met stiften aan terrastafels inkleuren kon ook. Het feest is zo elk jaar een goede gelegenheid elkaar weer te spreken, ervaringen (en spullen) uit te wisselen. De 150 ballonnen opblazen met helium, de materialen geregeld via Partyrama, en met kaartjes voorzien samen rond 10u oplaten, werkte ook goed. Het is even aanpoten met een paar vrijwilligers, maar we doen het met plezier. Op naar de 20e editie!