IJsselloop 2014 – 10 Engelse Mijl Uiterwaardenloop in Deventer

ijsselloop logoNa enkele jaren de 10km (Dijkenloop) op de jaarljks half april in Deventer georganiseerde IJsselloop gedaan te hebben, vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging. 10 Engelse Mijl, ofwel 16,1km hardlopen. In eerste aanleg met de Stationloop van Ommen naar Dalfsen 28 mei op het oog. In februari hebben Klazien en ik de knop verder omgezet en ook de 9e Salland Verzekeringen IJsselloop anderhalve maand ervóór willen voorzien van onze bijdrage op deze afstand. Ten opzichte van eerdere jaren waren we zelfs de enige deelnemers uit Balkbrug vandaag. De 5 en 10km waren volgeboekt met elk 2.000 deelnemers; begrijpelijk was er voor de 10EM nog wel plek.

In de voorbereiding vanaf de jaarwisseling bleek het tempo van zo’n 10km/u dat op de 10km afstand bevalt ook op de 10 Engelse Mijl vol te houden was. En dus stoer een run-o-graphic gemaakt met de vooruitzichten.

run-o-graphic ijsselloop 2014

Ten opzichte van de 10km 8-vorm Tot aan de Wilhelminabrug is het parcours gelijk aan de 10 km Dijkenloop. Op de terugweg ga je de brug onderdoor langs de Bolwerksmolen over de IJsseldijk naar de A1. Na het viaduct is bij boerderij Ypenberg het keerpunt. Terug bij de Wilhelminabrug mag je dan eindelijk de IJssel weer over, het Bergkwartier door (en dus nogmaals klimmen en dalen) om door de Walstraat de finish op de bomvolle Brink te halen. De mp3 volgeladen met een aantal DJ Steven Boyet Podrunner mixen op 159-161 bpm en een hoofd vol mogelijke gedachtenkronkels tijdens het hardlopen goedgemutst aan de start.

De noordwestenwind was een zekerheid, een lekkere looptemperatuur van zo’n 13 graden ook. Het lopen ging erg lekker, en dus was ik na een eindsprint op de Brink trots op het resultaat.Hieronder de bruto-tijd die Endomondo heeft gemeten. Uitslagen.nl heeft als nettotijd 1:30:09 voor mij en 1:33:20 voor Klazien.