Almar Otten – Blauw goud

almar otten blauw goudNa de misdaadverhalen met een koeksmaakje, de vier Deventer moordzaken, zijn eerste roman De afstammeling (2011) schreef Almar Otten in 2012 de historische thriller Blauw goud. een mix van geologie, opnieuw de Deventer Athenaeumbibliotheek, de universiteitsstad Wageningen en opzienbarend monnikenwerk. Wanneer Matt Paddinge, tegenwoordig woonachtig in Borculo na jaren geen contact meer met zijn ouders gehad te hebben, na het overlijden van zijn moeder tot enig erfgenaam benoemd wordt, krijgt hij zowel het ouderlijk huis aan de De Generaal Foulkesweg op de Wageningse Berg een intrigerend boekwerk in handen. Hij gaat ermee naar de Athenaeumbibliotheek in Deventer, waar de eerste indruk is een bijzonder, verloren gewaand, getijdeboek in handen te hebben. Het indringende blauw, dat gebruikt wordt is zo bijzonder, dat het al eeuwen onderzoekers boeit, hoe men dat in de 15e heeft kunnen maken. Naast onderzoeker Lineke en eigenaar Matt, duiken er echter meer belangstellenden voor de persoon van Matt, diens vader en het getijdeboek op. Een kat-en-muisspel in de Achterhoek, Wageningen, Deventer  en de Belgische grensstreek rond Limburg brengt gewelddadige en aan verkrachting gewend zijnde heren op het toneel. Familiebanden en -eer zijn krachtig, ook decennia later. Lukt het Matt zijn kersverse vriendin en het boek te behouden, of zijn er belangrijker dingen in zijn leven?

Over de auteur

Almar Otten (Deventer, 9 november 1964) is een Nederlands thrillerauteur. Otten werd geboren in Deventer, maar groeide op in Heerde. Een baan bij ingenieursbureau Tauw bracht hem van Wageningen, waar hij afstudeerde als hydroloog, in 1991 terug naar zijn geboorteplaats. Hij werkte achtereenvolgens bij Tauw en het ministerie van LNV, sinds 2007 is hij in dienst van de gemeente Deventer. Otten schrijft sinds 1999.