98 en nog altijd springgevend

i like givingEén van de boeken die ik dit voorjaar lees, is I Like Giving van Brad Formsma. Adam Grant heeft in zijn Geven en nemen een verborgen dynamiek voor succes aangegeven. Gevers zijn uiteindelijk beter af dan nemers. Door te delen, vermenigvuldig je. En door te delen, kom je zelf niets tekort. Als je beseft hoe rijk gezegend je bent, open je je hart en handen.

Ik word blij van verhalen van kranige oudjes als in deze video. Bijna 98 en nog steeds actief voor de medemens. Een beetje boos, dat je je rijbewijs zou moeten inleveren, dan kun je toch niet meer chauffeuren of dingen brengen bij mensen die het nodig hebben? Lekker praktisch zonder je een schuldgevoel aan te praten of de nandruk te leggen op een specifieke hoeveelheid geld, tijd of energie die je ‘moet’ geven. Doen wat je hand vindt om te doen.

Om je alvast een indruk te geven van het boek, kun je een eerste stuk gratis online lezen.

[scribd id=186151906 key=key-5rvg3t0d2hfyuzqxug5 mode=scroll]