Fun met Instagram in Amsterdam

Vanmiddag was ik met onze dochter Henriëtte te gast bij Anna-Maria Giannattasio alias @puur in haar Puur Events kantoor aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdams. Vanaf het dakterras al een heerlijk uitzicht rondom op zo’n zonnige voorjaarsmiddag.

Leuk om te horen hoe de verzameling mazzelaars voor vandaag zijn verzameld en hoe (online) connecties in real life weer aanknopingspunten geven voor verdere verkenningen. Na wat tips over Instagram – toegegeven: hier is Henriëtte me al maanden geleden in voorgegaan – de bediening, filters en wat algemene compositietips gingen we als groep de stad in.

Zowel in het Begijnhof en schuilkerk, op en rond het Spui, aan het Rokin, de bloemenmarkt of de grachten. Mensen, objecten, indrukken, oerhollandse plaatjes en bijzondere details. Door je dochter vastgelegd worden als ‘bad boy’ tegen een graffiti wand in een steeg naast de bloemenmarkt overkomt mij niet elke dag 😉

We kregen de opdracht mee om lente, snorren, elkaar, maar ook zeker plaatjes van Amsterdam zelf te schieten, door de Instagram filters te halen en te uploaden met #instafun020. Na afloop weer boven bij Puur Events door de 152 verzamelde platen om op elkaars vondsten te reageren. Winnaar van vanmiddag was dit veelzeggende plaatje.

Ik heb weer geleerd, wat voor grappige dingen je met Instagram kunt uithalen om met focus, filters en een speels randje je foto’s wat extra’s te geven. Wil je alle gemaakte foto’s zien, kom dan kijken op mijn Instagram profiel, en zoek of selecteer er op #instafun020….of bekijk hieronder mijn eigen bijdragen in een Flickr show. Let op: het fotoformaat van Instagram wijkt af. Je ziet dus hieronder in de diashow niet de volledige foto. Op Flickr zelf wel, gelukkig 🙂