Ellen de Lange-Ros – Een zaak van zacht werken

Voorkant-Zaak-van-Zacht-werken-207x300Het gebeurt niet bij elk boek, dat ik recenseer, vóór publicatie ook al ‘tegenlezer’ ben. Ellen de Lange-Ros zocht tijdens het schrijven hulp om de inhoud, begrijpelijkheid en – heel belangrijk – de boektitel vast te stellen. Nu het boek Een zaak van zacht werken ‘echt’ uit is, heb ik het opnieuw gelezen. Hoewel geschreven als parabel met Anna, David, Orlando, Joris en Robin als ondernemers, muzikanten en net als jij en ik druk bezette mensen die maar wat goede tips om het radicaal anders te doen kunnen gebruiken. Ellen spreekt je als lezer rechtstreeks aan. Niet ontwijken of vooral aan anderen denken. Waarmee kun je zelf direct aan de slag?

Een zaak van zacht werken is de meer vertellende variant van Energy Boost van Hans van der Loo. Zombies, uitgebluste mensen die spreekwoordelijke schop onder de kont kunnen gebruiken om weer bewust te leven, onverdeeld aandacht te geven aan dat ene waar je nu mee bezig bent, dromen te dromen, te bouwen en ruimte geven aan intuïtie en toeval. Mocht je denken alleen maar hard te moeten werken, is er goed nieuws. Een investering van enkele leesuren maak je daarna meer dan goed. Handreikingen om een avontuur te maken van je leven, onderneming, gezin of relatie. In de opvolger van Een zaak van fans (2013) kan los worden gelezen, helpt je na elke van de vijf stappen met praktijkopdrachten om het geleerde direct toe te passen. De opdrachten waarmee muzikant Robin zijn maten op pad stuurt en de reacties erop, zijn herkenbaar. Het boek leest vlot weg en niets weerhoudt je dus om het na verloop van tijd nog eens te checken. Een digitaal werkboek completeert deze uitgave.

Over de auteur

Ellen de Lange-Ros aan tafelDr. ir. Ellen de Lange-Ros helpt ondernemers en zelfstanigen sneller te groeien. Ze schreef het boek Een zaak van fans over online marketing en goed geld verdienen. Toen ze zag dat veel ondernemers niet alleen een gebrek aan klanten hebben, maar ook aan tijd, schreef ze dit tweede boek, over tijd maken en zacht werken.

Ellen promoveerde aan de Universiteit Twente en werkte in verschillende functies bij KPN. Ze startte in 2006 haar eigen bedrijf Faxion. Op haar blog De Glazenwsasser geeft ze gratis advies over helder zicht op je klanten, groei, tijd maken en zacht werken.