Concertverslag Kingfisher Sky, Stream of Passion en Delain in Hedon Zwolle

poster kickoff delainNa de 9 maanden durende verbouwing van poppodium Hedon (6 februari 2014 was de officiële heropening, overigens ook met Delain) was het vrijdagavond mijn eerste keer terug aan de Burg. Drijbersingel. De parkeerplaats bij Hedon zat al zo vol, en er stond een joekel van een rij voor de deur, dat ik moest uitwijken naar de parkeergarage Noordereiland. Een goed teken, want drie rockbands voor €14 om de presentatie van Delain’s nieuwe CD The Human Contradiction te vieren, was een ‘offer you can’t refuse’.

Kingfisher Sky

Kingfisher Sky begon in 2001 met drummer Ivar de Graaf na diens vertrek bij Within Temptation en de klassiek geschoolde Judith Rijnveld. In meerdere opzichten geen groentjes meer. Opvallend is de nieuwe toetsenist David Gutiérrez Rojas die zijn keyboard naar voren gekanteld bespeelt. De band met verder bassist Eric Hoogendoorn, celliste Maaike Peterse en de gitaristen Chris Henny en Edo van der Kolk, speelt duidelijk met plezier hard rock, soms symfo metal, anders weer meer progressive rock met compacte melodielijnen.

Stream of Passion

Stream Of Passion, de tweede metalband met een frontvrouw, Marcela Bovio, leverde in 2011 hun 3e CD Darker Days af; in april 2014 volgt een nieuwe. En dus presenteerde de band oude en nieuwe liedjes vol passie en mocht Marcela later op de avond terugkomen om met Charlotte Wessels van Delain een duet te zingen.

Delain

Zichtbaar genietend van de volle zaal en vol overgave aan de liedjes kon de thuiswedstrijd van de Zwolse symfonische metalformatie Delain met frontvrouwe Charlotte Wessels niet verloren worden. Een gemengde setlist met vooral in de eerste helft van de 7 april uitkomende nieuwe CD The Human Contradiction (Here Come the Vultures, Army of Dolls, Stardust, Sing to Me). Zoals gezegd, met Marcela samen Sleepwalkers Dream en met de grommende George Oosthoek (Orphanage) twee nummers, het nieuwe Tell Me Mechanist en Pristine. Natuurlijk mocht de band niet zonder toegiften weg. Pas toen tegen 23.30u We Are The Other had geklonken en de groep uitgebreid bedankt voor het optreden, kwam het einde. Op 2 en 3 mei is Delain zelf de support act van Within Temptation in de Heineken Music Hall. Op zaterdag 3 mei ben ik erbij! En na 7 april heb je mijn recensie van Delain’s nieuwe plaat tegoed.