ATB – Contact

      No Comments on ATB – Contact

atb contactDe Duitser André Tanneberger alias ATB heeft na 3 jaar eindelijk een nieuw album uitgebracht. Met Contact is weer een serie lekkere tracks afgeleverd. Vocal trance opener When It Ends It Starts Again is met zanger Sean Ryan, het door het duo Boss & Swan ingezongen Raging Bull wordt gevolgd door het mid-tempo Together met Jes aan de microfoon. Ongewoon mild voor Jes’ doen. Voor de eerste trance single Face to Face is Stanfour uitgenodigd; Boss & Swan hoor je ook op de ballad Beam Me Up en Walking Awake. Jes in dance modus is te horen in Hard to Cure. Piano als starter in het anthem Now or Never met JanSoon. Deze vocalist neemt ook What Are You Waiting For voor zijn rekening. Sean Ryan is terug in Straight to the Stars. Qua tempo gaat het op en neer, afwisseling is troef op Contact. Taylr zingt in het dampende Everything is Beautiful. Still Here, dat ook op zijn 2009 album Future Memories stond is bijgepoetst en ingezongen door Tiff Lacey. Vanessa zingt in Arms Wide Open. York en Jes doen Right back to You.

De 2e schijf heeft meer ambient tracks. Eerst de nog progressive klinkende titelsong. Maar gaandeweg het album is het vooral instrumentale, rustgevende muziek. Piano in plaats van geluidsmuren als in Breathe en Galaxia. Samenwerkingen zijn er met Anova, Stefan Erbe en Fade.

Als bonus krijg je op een 3e schijf nog enkele remixes van Now or Never en Raging Bull van het trio Junkx, Face to Face van Rudee en een instrumentale versie van When It Ends It Starts Again. Twee live in New York opgenomen nummers, Face to Face en Hard to Cure besluiten deze bijzondere collectie, waarmee ATB opnieuw via een album contact legt met zijn publiek.