Concertverslag Rogier Pelgrim, Lieve Bertha en Me and Mr Jansen in Tivoli

wilde schoonzonenMet Valentijnsdag nog vers in het geheugen was zaterdagavond het podium van de Spiegelbar van Tivoli Oudegracht in Utrecht voor drie bands die wel raad wisten met de liefde. Wilde Schoonzonen, vanwege het uiterlijk, zoals de van een ouderwets strakke scheiding op links voorziene EO DJ Joram Kaat wilde doen geloven? De enkele schoonmoeder tussen het publiek van voornamelijk tieners en jong volwassenen (€9 voor 3 acts past prima in een studentenbudget) stelde toch het lief zijn voor haar dochter en kunnen zingen voorop. Dus snel de flauwe grappen en roep om aandacht van jongeheer Kaat vergeten en over naar de muziek zelf. Want dat géén van de drie bands zich laten voorstaan op echt wilde dingen, was de sfeer losjes, interactief en oerhollands nuchter.

Tot en met Duitsland was er belangstelling. Als eerste de nieuwe liedjes van Rogier Pelgrim die drie weken geleden zijn nieuwe album Roll The Dice uitbracht. In januari 2013 zag ik hem in het voorprogramma van de Handsome Poets in Hedon, Zwolle. Nu ging het met William van Barneveld op piano en accordeon en achtergrondzangeres Jannica Woudstra ook prima. Van intense liedjes als Roll The Dice tot de liefdesverklaring Quiet Girl, waarbij zelfs het publiek stil kon blijven.

Micha de Jonge en Wouter Jansen van Me & Mr Jansen hebben met hun debuutsingle Little Princess via 3FM de nodige airplay gekregen. Meezingen dus, maar ook met de rest van de meegenomen band pakte het duo de mensen in. Het in Miranda van Holland‘s 1 uur service in het programma Xnoizz op een recente zondagavond geschreven Fall in Love (dat toch weer een negatieve lading meekreeg) tot het liefdevol handkusjes geven door opa. Semi-akoestische luisterliedjes, pop en rock. Net als Rogier speelde Me & Mr Jansen een ingekorte set rond hun nieuwe EP.

Koen Brouwer & Rens Polman van Lieve Bertha wisten met hun ondeugende nederpop weer de lachspieren te trainen. Ze kregen het publiek zonder moeite zover om aceppella Queen‘s Bohemian Rhapsody te zingen als daarna (opnieuw) op te komen. Allemaal bekende liedjes die ik op Flavor Festival 2013 ook had gezien. Het zogenaamd enige nieuwe liedje was een tot Lieve Bertha stijl verbouwde versie van Ademnood (origineel van Linda, Roos & Jessica, een typische Q-Music Foute Uur 1995 track).

Het nog verder verwilderen met een ‘echte’ DJ heb ik niet meer afgewacht. Ik was braaf net vóór middernacht terug in Balkbrug. Mijn schoonmoeder moet wel trots op me kunnen blijven 😉