Recente Android apps om je nog productiever te maken

Google Experience Launcher

In afwachting van de uitrol van Android 4.4 (KitKat) door je smartphone leverancier, kun je de Google Experience Launcher (APK) installeren, die de user interface van je Android smartphone (Android 4.0+) alvast in de stemming brengt. Niet alleen nieuwe wallpapers en iconensets, maar functionele uitbreidingen als het vernieuwde Google Now, dat met de nieuwe Google Zoeken wordt meegeleverd. Deze intelligent personal assistant is vergelijkbaar met Siri op iOS toestellen. Handsfree zoeken vanaf het startscherm is ook mogelijk met het commando OK Google, maar lijkt vooralsnog alleen in het Engels te werken. Zie mogelijkheden voor spraakcommando’s.

Adobe PDFs converteren

Als onderdeel van de 15 november 2013 update van Adobe reader heeft Adobe twee betaalde apps toegevoegd: Adobe PDF Pack om documenten naar PDF om te zetten, en ExportPDFwhich users can purchase from within the app. The former let users convert documents into PDFs, while the latter does just the opposite.

Pocket 5.0

Pocket 5.0 introduceert Highlights: het beste en meest relevante van de bewaarde artikelen. Geordend in categorieën als Best of (met meeste impact), Trending (populairst qua downloads en aantal keren gedeeld), Long Reads (lange artikelen) en Quick Reads (de kortste stukken). Dynamische categorieën zijn geënt op de content die je bewaart, zoals sites, schrijvers of onderwerpen. Pocket presenteert in de mobiele versie als start een selectie van aanbevelingen bovenaan je leeslijst. Nieuw is ook Pocket Preferences, dat de makers helpt je favoriete apps en sites om content te ontdekken en te bewaren in kaart te brengen. Deze voorkeuren bepalen de aanbevelingen die je vervolgens voorgeschoteld krijgt.

LinkedIN Pulse

LinkedIN heeft Pulse geïntegreerd als social news experience component ter vervanging van LinkedIn Today. Je logt in met je LinkedIN gegevens. Daarna werd bij mij een oude set aan Google Reader abonnementen getoond. Dat wil ik niet, want voor RSS feeds heb ik InoReader. Deze content bronnen, eigenmachtig verdeeld over kanalen, moest ik eerst handmatig verwijderen. Dan kijg je bij What’s new een aantal LinkedIN partners als NPR, BusinessInsider, TIME en The Verge te zien. Je kunt ook nieuwsbronnen binnen voorgedefinieerde kanalen als technology, business, science, lifestyle, sports en gaming kiezen. Artikelen kun je waarderen of delen. En Pulse leert natuurlijk van je leesgedrag.


Hoe mooi vormgegeven dan ook. Waak voor een information overload. Heb je al een RSS lezer? Focus je dan daarop. Ik heb Pulse daarom weer verwijderd.

Google Goggles

Uit het Google Labs komt Goggles, een app, dat je camera gebruikt om visueel te zoeken. Van bijvoorbeeld boeken, schilderijen of visitekaartjes leest de app de informatie en zoekt de bijbehorende winkel of achtergrondinformatie. Erg handig naast getypte of gesproken zoekopdrachten.