Parralox – Eye in the Sky

Parralox Eye in the Sky

Het cover album van Parralox Recovery betekende het afscheid van zangeres Amii Jackson. Haar plaats naast muzikaal brein en toetsenist John von Ahlen werd ingenomen door de Londense Johanna Gervin (The Ultrasonics, Ladybird). Er lagen nog wat covers op de plank en zo werd Eye in the Sky als 2e cover-album uitgebracht, eigenlijk een maxi EP. Naast de van Alan Parson’s Project geleende opener en titelsong Eye in the Sky (compleet met videoclip), dat ook Recover opende in de albumversie, ingekorte radio-edit , maar liefst 12:24 klokkende extended version, inclusief het ook in het origineel voorafgaande Sirius en de 8:26 durende Optical Extended mix, waaraan ook The Talion Law meewerkte. Mijn advies: draai ze niet achter elkaar, want dan zou nog een hekel aan deze klassieker krijgen.

Nieuwe covers zijn Black Celebration (ballad met pianospel, retro Korg geluidseffecten en John aan de microfoon; het origineel is de titel track van het 5e studioalbum van Depeche Mode) en You’re My Baby, inclusief downtown remix met de Zweedse band Cinemascape. Dan het slepende Goodbye Horses (1998) (bekend van Psyche, origineel van Q Lazzarus), de Depeche Mode hit The Sun and the Rainfall en de 1980 kraker Everybody’s Got To Learn Sometime (origineel van The Korgis). Van covers op Recover vind je verder op dit tweede deel remixes van A Little Respect (met People Theatre) en Headhunter. Minder overtuigend dan deel 1, voor de verzamelaar of de verstokte 80’s synthpop liefhebber gewoon een hebbeding erbij. Later in januari volgt de fysieke CD van Eye in the Sky. Het volgende Parralox album Subculture zit ook alweer in de pijplijn.