3 Android navigatie apps voor het wandelen

Wandelen in Overijssel

Landschap Overijssel bracht in december 2013 een gratis Android app uit Wandelen in Overijssel met vier wandelingen (de 3 routes van de kerstwandeling in Beerze en een wandeling over Landgoed De Horte, meer volgen), offline navigatie, achtergrondinformatie in tekst en beeld op basis van je actuele locatie

Maps With Me

Een alternatief voor het eerder besproken OSMAnd is Maps With Me, dat ook op basis van Open Street Map offline navigatie biedt. Kaarten van overal ter wereld gratis te downloaden. Er is een gratis lite versie en betaalde pro versie voor €3. In de betaalde versie krijg je offline zoeken en POIs erbij. De gratis versie is dus echt een teaser.
http://www.youtube.com/watch?v=4XvjozlO1KE

Locus Free

Ook voor Android is Locus Kaart Free. Het biedt GPS outdoor navigatie app voor wandelen, geocaching, sportactiviteiten. Download vele soorten fiets-en wandelkaarten voor off-line gebruik via in-app billing. Zolang je online bent, kun je van kaartgegevens uit  USGS, GSI, Openstreetmap, MapQuest, Visicom, Kapsi.fi, Turistautak, SHOCart, SmartMaps, Freemap, SledMap, Skoterleder, Navigasi, Turaterkep, NzTopoMaps, Osmapa.pl en ChartBundle. Je kunt zoeken op adres,  coördinaten, eigen punten, of gelokaliseerde foto’s, maar ook Google Places of Wikipedia plaatsbeschrijvingen.

Een ANT+ sensor signaal kan door Locus Free worden verwerkt. Online voice navigatie en add-ons om bijvoorbeeld adressen van contactpersonen te zoeken en de navigatie te starten. De pro-versie kost €7,50. Deze is advertentievrij, biedt POI alert service, kaartlagen, weersverwachting, opnemen van je tracks, spraaknavigatie, herberekening van je route. Voor offline geocaching wordt Geocaching Live! ondersteund. Het forum kan nuttig zijn bij (technische) vragen, maar biedt ook kaartmateriaal dat door gebruikers is vervaardigd. Op http://www.openandromaps.org/ vind je gratis vectorkaarten die je voor offline kunt downloaden en installeren.

Viewranger

Het gratis ViewRanger biedt in een Android app offline kaart- en navigatiediensten, een sociaal netwerk voor het delen van ervaringen. Gratis kaarten zijn beschikbaar met data van Open Street Map en OpenCycleMap , Bing, Ariel Imagery, Ski map. Tegen betaling kun je bijvoorbeeld officiële Kadaster kaarten kopen vanaf €5,49 per provincie of een eigen afgebakend gebied voor €799, of gelijksoortige gedetailleerde kaarten in andere landen. Een handleiding hoe je kaarten moet downloaden en installeren kan handig zijn.

http://www.youtube.com/watch?v=B64slQ-YjBk