Sterrebos midwinterwandeling 2013

      2 Comments on Sterrebos midwinterwandeling 2013

Elk jaar rond kerst is in Dalfsen midwinterwandeling vanaf camping / partycentrum Het Boskamp in het Sterrebos onder Dalfsen. En ook al 30 jaar zijn er midwinterhoornblazers actief bij deze wandeling. De wandeling zelf werd gratis aangeboden, natuurlijk hoopten de uitbaters van Het Boskamp, dat je na afloop wat kwam eten of drinken. Je kon kiezen tussen een 7,5km of 10km route, althans, dat was de belofte op papier. Met de logger kwam de 10km route echter niet verder dan 7,3km en waren Klazien en ik in 75 minuten alweer terug bij de camping.

De omgeving is er niet minder mooi om. Wat nu midwinterwandeling heette, kun je elk jaargetijde doen. De zichtlanen en bospaden van de landgoederen ten zuiden van de Vecht bij Dalfsen zijn schitterend. Deze route vooral aandacht voor buitenplaats Den Aalshorst en het zuidelijk deel van het Sterrebos. Heb je een keer meer tijd, plak er dan gerust wat kilometers aan vast, bijvoorbeeld door havezate Den Berg, kasteel Rechteren of de bossen van het Rechterense Veld mee te nemen.