The Choir – Peace, Love & Light

      2 Comments on The Choir – Peace, Love & Light

the choir peace love lightHad ik me nog zo voorgenomen dit jaar eens geen (nieuwe) kerstmuziek te kopen of te bespreken, brengt één van mijn favoriete bands, The Choir, een kerst EP uit. Nu de heren met verzameld geld uit een Kickstarter campagne druk zijn met een nieuw album dat op 1 maart 2014 moet uitkomen, en Peace, Love & Light een geschenk voor donateurs van meer dan $60 was, moest en wilde ik het album zelf wel aanschaffen. Voor $6 krijg je 5 fraaie liedjes in herkenbare The Choir stijl. Van het folksy uitvoering van I Saw Three Ships, dat qua uitvoering doet denken aan hun alternatieve worship album At The Foot of the Cross uit 1991. Steven Hindalong‘s percussie, de sferische gitaar- en zangpartijen van Derri Daugherty. Lief klinkt In The Bleak Midwinter.  Leigh Nash (Sixpence None The Richer, Delerium, etc.)  verzorgt de tegenzang. Dan Away In a Manger, dat ook prima klinkt met het klokkenspel en andere percussie van Hindalong. Baby, It’s Cold Outside is een duet van Leight Nash met Derri Daugherty, dat  speels uitpakt. Dan Michaels verwarmt verder met zijn sax. De titeltrack werd door The Choir zelf geschreven, een ballad met cello en lyricon, cymbalen plus weer inbreng van Leigh Nash die de meezinger extra cachet geven. Must-have voor The Choir fans; wil je een kwalitatief goede kerstplaat zonder rendieren en kerstmannen: aanrader!