The Letter Black – Rebuild

      1 Comment on The Letter Black – Rebuild

the letter black rebuildThe Letter Black bracht in februari de lead single The Only One uit met de bedoeling in maart Rebuild, opvolger van Breaking The Silence (2009), Hanging On by a Thread (2010) en Hanging On By A Remix (2012) aan de fans te presenteren. Tooth & Nail Records verschoof tot 23 april en 3 juli om uiteindelijk pas 12 november Rebuild uit te brengen. Het effect van de eerste single was daarmee weg. In de tracklist is het nummer zelfs niet meer opgenomen. Een paar weken geleden werd daarom de single Pain Killer als herkansing. Het elftal van opener Sick Charade tot Branded werd geproduceerd door voormalig RED gitarist Jasen Rauch (speelde ook in Disciple en Fireflight) en gemixt door David Bendeth (Papa Roach, Paramore, Breaking Benjamin). Aan de muzikale formule is weinig veranderd. Frontvrouw Sarah Anthony, gitarist Mark Anthony, bassist Matt Beal en drummer Justin Brown bleven hun voorliefde voor Alice In ChainsStone Temple Pilots, Guns N Roses en Metallica trouw. In your face rock als in opener Sick Charade, Skillet / RED achtige mid-tempo werk met spreekzang in Break Out en Evanescence afwisseling tussen zang en riffs in Pain Killer. Liefde als ultieme pijnkiller. Net als je de smaak van stevige hap te pakken hebt, is er een semi-akoestische ballad Found. Ja, Sarah kan ook zonder gitaargeweld prima uit haar woorden komen. Niet verwonderlijk, dat dit radiovriendelijke liedje als teaser voor het album is gebruikt. Volle kracht omhoog: Up From The Ashes. Passie om Gods hulp in bange tijden als reddingslijn aan te bieden, voedt de band. Met wat rustiger coupletten is de powerrock van Outside Looking In ook zeer geschikt voor de radio. “I see heaven in your eyes” Retro-rock om bij te head bangen in Rebuild. Gas terug in Smothering Walls om weer bij een Skillet sound uit te komen. Als je niet meer op mensen wilt vertrouwen, ben je misschien alleen, maar niet verloren. God geeft kracht, klinkt in Shattered. Devil On Your Back is strak, met ditto breaks, stukjes om mee te brullen en tempowisselingen. Als afsluiter geen ballad, maar nog eenmaal vette rock om achter uit je keel mee te grommen: Branded. Rebuild is het wachten waard!